nieuws

Spie neemt Alewijnse Retail over

elektrotechniek

Spie voegde op 14 november 2017 Alewijnse Retail toe aan zijn marktsegment e-fficient buildings.

Spie neemt Alewijnse Retail over

Het bedrijfsonderdeel e-fficient buildings wil zijn rol als landelijke speler op de retail installatiemarkt vergroten. In de non-food retail heeft e-fficient buildings al een sterke positie ingenomen, aldus Spie.

Marktdekking

Door de aankoop van Alewijnse Retail kan deze positie worden uitgebreid naar de food retail. Dit zorgt voor een completere marktdekking.

Lichtplangarantie

Alewijnse Retail ontwikkelde custom made oplossingen. Zoals de Alewijnse Cash Tutor (een data-analysesysteem), Winkel Intelligentie en de Lichtplangarantie.

Alewijnse Retail

Alewijnse Retail is gevestigd in Zaltbommel. Hier realiseert het bedrijf met 20 medewerkers zo’n 6 miljoen euro omzet op jaarbasis. In oktober 2016 acquireerde Spie ook al een onderdeel van de Alewijnse Groep, de business unit Alewijnse Technisch Beheer. Eind vorig jaar lijfde Spie retail-installateur Aaftink in. Begin dit jaar werd  installatiebedrijf Ad Bouman overgenomen.

Lieve Declercq

Lieve Declercq, algemeen directeur Spie Nederland: “Door de acquisitie van Alewijnse Retail zal Spie in staat zijn volledig landelijk dekkend multi-technische dienstverlening aan te bieden aan bijvoorbeeld supermarkten, winkelketens enwarenhuizen.  Dat gaat verder dan alleen de elektrotechnische en mechanische installaties. Ook telecom- en netwerkbeheer en assetmanagement behoren tot onze mogelijkheden.”

Reageer op dit artikel