nieuws

Gratis het beste uit Installatie Journaal 2017!

elektrotechniek

Gratis het beste uit Installatie Journaal 2017!

De redactie van Installatie Journaal heeft de beste artikelen van 2017 voor u gebundeld.

Download gratis een bundeling van de 5 meest gelezen en best gewaardeerde artikelen van 2017, met daarin opgenomen:

 

Aarding en vereffening volgens NEN 1010

“Als elektrotechnici niet exact het verschil weten tussen aarding en vereffening, wordt het erg ingewikkeld om op grond van de NEN 1010 de juiste beslissingen te nemen”, stelt Peter Treffers van Elektroraad. Hij legt uit hoe met deze materie kan worden omgegaan.

 

De financiële risico’s van een NEN 3140 inspectie

Het inspecteren van een elektrische installatie aan de hand van NEN 3140 kan volgens Elektroraad Expertise grote financiële risico’s opleveren voor inspecterende bedrijven. Wat kunnen zij doen om financiële schade te voorkomen? Het begrip Installatieverantwoordelijke blijkt van groot belang te zijn.

 

Laatste trends rond ledverlichting

Ledverlichting heeft de laatste jaren enorm aan terrein gewonnen. De kwaliteit is toegenomen, de kleuren zijn verbeterd en de verlichting anno 2017 is voorzien van sensoren en communicatietechnologie. Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen?

 

Energieopslag maakt reuzensprongen

Energieopslag heeft in 2016 wereldwijd reuzensprongen gemaakt en ook Nederland spreekt een woordje mee. De prijs voor een accusysteem daalde spectaculair en de komende jaren wordt een nog lagere kostprijs verwacht. Er zijn diverse redenen om een batterij te installeren.

 

Kennisbehoefte domotica groot

Domotica vindt steeds vaker haar weg naar de mainstream. Hoog tijd dus voor installateurs om in dit vakgebied te duiken, vindt algemeen directeur van Smart Homes, Corien van Berlo. Haar organisatie wil de kennis over deze slimme toepassingen vergroten en zette daarom de Smart Homes Academy op voor een brede doelgroep.

 

Download hier de gratis digitale uitgave met de 5 beste artikelen uit Installatie Journaal.

 

HET TEAM VAN INSTALLATIE JOURNAAL WENST U EEN HEEL GOED EN GEZOND 2018!

 

 

Reageer op dit artikel