nieuws

Elektrische problemen oplossen met warmtebeeldtechniek

elektrotechniek

Warmtebeeldcamera’s zijn uitgegroeid tot een realistische oplossing voor dagelijks elektrotechnisch onderhoud.

Elektrische problemen oplossen met warmtebeeldtechniek

Hedendaagse warmtebeeldcamera’s zijn robuust, eenvoudig te gebruiken en betaalbaarder dan een paar jaar geleden.

Warmtebeelden vastleggen

Om een warmtebeeldcamera te gebruiken, richt een gekwalificeerde monteur of electricien de camera op de betreffende apparatuur en scant deze de directe omgeving, op zoek naar onverwachte hotspots. De camera produceert een livebeeld van de warmte die wordt uitgestraald door de apparatuur en met een snelle druk op de trekkerschakelaar wordt een warmtebeeld vastgelegd. Wanneer de inspectie is voltooid kan de monteur of electricien de afbeeldingen uploaden naar bijvoorbeeld een computer.

Belasting, veiligheid, emissiviteit

Warmtebeeldcamera’s zijn eenvoudig te gebruiken. Maar ze zijn het effectiefst in de handen van een gekwalificeerde technicus. De volgende drie punten zijn bijzonder belangrijk: belasting, veiligheid en emissiviteit. Lees meer over deze drie punten in de gratis whitepaper van Fluke: met warmtebeeldtechniek elektrische problemen oplossen.

Lees ook:

Warmtebeeldtechniek & emissiviteit

Mario van Delft wint Fluke-multimeter

Reageer op dit artikel