nieuws

Geen doorstart voor vakbeurs Elektrotechniek

elektrotechniek

Vakbeurs Elektrotechniek maakt voorlopig geen doorstart, meldt Jaarbeurs. Het evenement stond gepland in november 2018. Er wordt gekeken naar andere manieren om de markt te bedienen.

Geen doorstart voor vakbeurs Elektrotechniek

In 2015 werd de beurs Elektrotechniek voor het laatst gehouden. Toen werd duidelijk dat het concept aan vernieuwing toe was. Er presenteerden zich minder marktleiders op de beurs. Ook liepen de bezoekersaantallen terug.

Nieuw beursconcept

De afgelopen jaren is gewerkt aan een nieuw concept. Dit werd eind 2017 geïntroduceerd. Jaarbeurs gaf hierbij aan enkel events te willen organiseren met impact. Zonder voldoende weerklank in de markt, zou de beurs geen doorgang kunnen vinden.

Onvoldoende fabrikanten

Inmiddels is duidelijk dat onvoldoende fabrikanten zich hebben vastgelegd voor deelname aan de beurs 2018. Het is niet mogelijk de beurs het volume en de impact te geven die Jaarbeurs beoogt. Daarom is besloten de beurs nu niet door te starten.

VSK

Momenteel onderzoekt Jaarbeurs met Fedet en marktpartijen op welke manier Jaarbeurs de elektrotechnische branche op andere manier kan bedienen. Jaarbeurs ziet mogelijkheden voor tailormade elektrotechnische concepten op de BIM-praktijkdagen, BouwBeurs, VSK, Smart homes & Intelligent Business, TechniShow en ESEF. Ook een  latere doorstart behoort nog tot de mogelijkheden.

‘Nieuwe uitdaging’

Business unit manager Patrick Schilte van Jaarbeurs: “Voor een doorstart van Elektrotechniek ontbreekt het draagvlak op dit moment. Jammer, maar tegelijk een nieuwe uitdaging om de sector te bedienen binnen onze marktleidende beurzen. We zien zeker mogelijkheden. We gaan vernieuwende concepten voorleggen aan de sector.”

Lees ook:

Hoe toekomstbestendig is de installateur?

“Er ontstaat een tweede type installateur”

 

Reageer op dit artikel