nieuws

Technische sector verwacht winststijging

elektrotechniek

Technische organisaties zijn positief gestemd over het komende jaar met betrekking tot omzet. Voor komend jaar verwacht 67 procent een stijging in het bedrijfsresultaat, zegt ROVC.

Technische sector verwacht winststijging

ROVC baseert zich op de TechBarometer.  Aan dit ROVC-onderzoek doen 969 mensen uit de technische branche mee.  Ze beantwoorden vragen over markt-, HR- en opleidingstrends binnen de techniek.

Bedrijfsresultaten

Volgens ROVC zien organisaties keer op keer de bedrijfsresultaten voor het komende jaar rooskleurig in. Eind 2015 verwachtte 51 procent van de organisaties een omzetstijging in 2016. Eind 2016 was dit 56 procent voor het volgende jaar.

Meer omzet technische organisaties

Afgelopen jaar realiseerde daadwerkelijk 58 procent van de organisaties meer omzet dan in 2016. Slechts 8 procent van technisch Nederland zag de omzet dalen. Voor komend jaar verwacht 4 procent een daling.

Medewerkers opleiden

Het optimaliseren van werkprocessen is de belangrijkste maatregel om de omzetdoelstelling te behalen (29%). Het opleiden van medewerkers wordt tevens als belangrijk gezien (26%). Verder worden implementatie van een verbetermethode (11%), product- en dienstinnovatie (10%) en uitbreiding van afzetmarkten (10%) als maatregelen genoemd.

Werkprocessen optimaliseren

John Huizing, directeur bij ROVC: “Optimalisatie van werkprocessen is een goede manier om de kwaliteit en efficiëntie van de organisatie te verhogen. Dit leidt weer tot betere bedrijfsresultaten. Om de omzetdoelstellingen te behalen is het ook zaak dat medewerkers gemotiveerd en betrokken zijn.”

In de TechBarometer wordt ook het effect van drukte en stress op de werkvloer besproken.

Lees meer over het motiveren van medewerkers in de blog van John Huizing Het tekort aan technici voorgoed ten einde?

Reageer op dit artikel