nieuws

NEN 3140: test uw kennis als werkverantwoordelijke

elektrotechniek

In vier artikelen toetsen we uw kennis over NEN 3140. In dit eerste artikel gaat het over de werkverantwoordelijke. 

NEN 3140: test uw kennis als werkverantwoordelijke

Door Anton Kerkhofs*

NEN 3140 is de norm over  de bedrijfsvoering van elektrische installaties. Hierin staat beschreven op welke manier veilig kan worden gewerkt  aan, met of nabij elektrische installaties en of elektrische arbeidsmiddelen en hoe veilig werken moet worden georganiseerd.

NEN 3140 integreren in dagelijks werk

Inspectie SZW neemt de bepalingen in NEN 3140 mee bij de handhaving. Om die reden is het belangrijk om NEN 3140 te integreren in  uw dagelijkse werk. In onze kennistest worden vijf vragen gesteld over en voor de werkverantwoordelijke. Bij de vragen kunnen meerdere antwoorden goed zijn. Nummers van bepaling in dit artikel verwijzen naar NEN 3140; 2015.

In de volgende delen gaan we in op Installatieverantwoordelijke (IV), de vakbekwaam persoon (VP) en de voldoende onderricht persoon (VOP).

*Anton Kerkhofs is auteur van boeken waaronder NEN 3140 vakbekwaam persoon en NEN 3140 voldoende onderricht persoon. Hij werkt bij SBK Opleidingen en heeft een eigen bedrijf: AK Trainingen en Projecten.

Leestip: Is NEN 3140 nou wel of niet verplicht?

Reageer op dit artikel