nieuws

Hoffman Elektro wint Uneto-VNI Innovatie Award 2018

elektrotechniek

Hoffman Elektro won gisteren de Uneto-VNI Innovatie Award 2018. Dit voor het project Verpleeghuis Ben Oude NijHuis in Rotterdam.

Hoffman Elektro wint Uneto-VNI Innovatie Award 2018

Ook deze projecten haalden de finale:

Voormalig nonnenklooster

Ben Oude NijHuis is een voormalig nonnenklooster. Het pand is omgetoverd tot een verpleeghuis voor senioren met een lichte zorgvraag of dementie.

Omroep Max

Het initiatief voor deze kleinschalige woonvorm is afkomstig van Jan Slagter. Hij is  directeur van Omroep Max.

Hoffman Elektro

In Ben Oude Nijhuis zijn 57 appartementen gerealiseerd. Hoffman Elektro voorzag  het verpleeghuis onder meer van een zorgsysteem met valdetectie en dwaalpreventie. Ook zijn video-intercoms en een brandmeldinstallatie geplaatst. Het dak is voorzien van zonnepanelen die dertig procent van de benodigde stroom opwekken.

1.500 euro

Bij de Uneto-VNI Innovatie Award hoort een cheque ter waarde van 1.500 euro. Hoffman Elektro kan deze besteden aan ontwikkeling en innovatie. Ook mag de winnaar een bezoek brengen aan een internationaal hightechbedrijf.

Innovatieve zorg

Maurice Hoffman, directeur van Hoffman Elektro: “In dit project laten we zien hoe we als installateur een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan moderne, betaalbare en innovatieve zorg. De rol van de techniek wordt ook in de zorg steeds belangrijker.” (tekst gaat verder onder foto.)

Meeste stemmen

In de aanloop naar de finale stemden meer dan 1.500 mensen online op een van de tien projecten die de hoofdredactie van vakblad EW-Installatietechniek had genomineerd. In Den Bosch bepaalden de ruim tweehonderd aanwezigen de uiteindelijke winnaar.

De Award werd uitgereikt aan het begin van het Nederlands Warmtepomp Congres tijdens Vakbeurs Energie.

Hieronder staat een filmpje over project Ben Oude Nijhuis.

Reageer op dit artikel