nieuws

Gratis het beste uit Installatie Journaal 2018!

elektrotechniek

De redactie van vakblad Installatie Journaal heeft de beste artikelen van 2018 voor u gebundeld.

Gratis het beste uit Installatie Journaal 2018!

Download gratis een bundeling van de 5 best gewaardeerde artikelen van 2018, met daarin opgenomen:

NEN 1010

NEN 1010 geeft aan hoe laagspanningsinstallaties veilig worden aangelegd, uitgebreid en aangepast. Daarnaast geeft de norm duidelijkheid over controles en inspecties bij de oplevering van projecten. Zowel van woningen, als van utiliteitsbouw en industriële gebouwen.

MorgenWonen

’s Ochtends zijn alleen de fundamenten zichtbaar en ’s avonds staat de spanning op de elektrotechnische installatie in de prefab-woning van VolkerWessels. Zie daar het voordeel van het concept MorgenWonen in een notendop.

De brandstofcel

De ontwikkeling van de brandstofcel, die met een hoge efficiëntie tegelijk warmte en elektriciteit levert, gaat door, mede geholpen door subsidie- en onderzoekstrajecten vanuit Europa. Maar niet alle fabrikanten zien de technologie zitten. En dat heeft vooral te maken met het feit dat de brandstofcel niet duurzaam is. Tenminste, voorlopig niet.

Zonnepanelen

De zonnepaneel in zijn huidige vorm lijkt uitontwikkeld. Maar schijn bedriegt. Er zijn volop ontwikkelingen om de opbrengst te verhogen en de prijs te verlagen. En om ze fraaier te maken.

Smart Lighting

Ledverlichting wint aan terrein. De kwaliteit is toegenomen, de kleuren zijn verbeterd en de verlichting is voorzien van slimme componenten waardoor ledverlichting vaak smart wordt genoemd. Smart Lighting wordt ook wel eens connected of intelligent lighting genoemd en wordt vaak in één adem genoemd met Internet of Things.

Download hier de gratis digitale uitgave met de 5 beste artikelen uit Installatie Journaal.

HET TEAM VAN INSTALLATIE JOURNAAL WENST U EEN HEEL GOED EN GEZOND 2019!

 

Reageer op dit artikel