nieuws

Stekerbaar installeren: waar moet je rekening mee houden?

elektrotechniek

Stekerbaar installeren is sinds 1995 in Nederland een begrip. Inmiddels zijn er diverse toepassingsmogelijkheden.

Stekerbaar installeren: waar moet je rekening mee houden?
Foto: Hemmink

Particulieren en andere gebouweigenaren  hebben steeds meer behoefte aan een flexibele installatie. Elektrische installaties kunnen flexibel worden uitgevoerd door af te wijken van de traditionele aanleg.

Stekerbaar installeren

Bij een traditionele installatie wordt gebruik gemaakt van buizen met draden, lasdozen en vaste lasverbindingen. Hiervoor in de plaats komen flexibele leidingen die
met stekerverbindingen worden gekoppeld (stekerbaar installeren). Dat geldt zowel voor de licht- en kracht-installatie als voor de zwakstroominstallaties ten behoeve van de besturing van de elektrische installatie.

Voordeel flexibele installatie

Het voordeel van een flexibele installatie is dat er eigenlijk met een gering aantal componenten een elektrische installatie is aan te leggen. Uiteraard moet ook dit soort installaties voldoen aan de installatiebepalingen. Er zijn bij de aanleg van een flexibele installatie diverse aandachtspunten. Lees meer hierover in onze gratis whitepaper over stekerbaar installeren.

Reageer op dit artikel