nieuws

Gira opent Experience Center

elektrotechniek

Wat betekent het leven in een slim huis? Dat wordt duidelijk in het Gira Experience Center in Veenendaal.

Gira opent Experience Center

Gira Nederland is sinds een paar maanden gevestigd in Veenendaal. Het nieuwe Experience Center bevindt zich op de begane grond van het Gira-pand en is vanaf september open voor bezoekers.

Modelwoning

Gira benadrukt dat het Experience Center meer is dan een conventionele showroom.  In een modelwoning met woonkamer, keuken, badkamer en slaapkamer wordt duidelijk wat er qua gebouwbesturing zoal mogelijk is. De focus ligt op oplossingen voor gekoppelde netwerken en veilige levensomstandigheden. “We willen mensen laten wat het leven in het slimme huis betekent”, zegt Hans Flier van Gira.

Functies uitproberen

In een aparte ruimte zijn verschillende domotica-toepassingen te zien. Zoals radiografische gebouwbeheersystemen in slimme appartementen en KNX-oplossingen in een intelligente villa.  Op een groot ledscherm kunnen bezoekers verschillende functies uitproberen en geprogrammeerde scenario’s oproepen.

Reageer op dit artikel