nieuws

Smart-huishouden geeft gemiddeld 372 euro uit aan slimme apparaten

elektrotechniek

Een Nederlands smarthome gezin geeft in 2019 gemiddeld 372 euro uit aan slimme apparaten. Dit zegt Dutch-Tech Magazine op basis van data van Statista.

Smart-huishouden geeft gemiddeld 372 euro uit aan slimme apparaten

Nederland heeft ongeveer twee miljoen smart homes. Deze woningen hebben apparaten die met elkaar en met internet communiceren via wifi en bluetooth. Dutch-Tech Magazine rekende data van Statista, over de smart home markt in Nederland, verder door.

Slimme apparaten

Gemiddeld geeft een smarthome gezin dit jaar 1.080 euro uit aan slimme producten en diensten.  Slimme apparaten vormen hierin het grootste aandeel met 372 euro. Op de tweede plek staat slimme beveiliging, met een gemiddelde uitgave van 211 euro. Ook wordt geld uitgegeven aan home entertainment (160 euro), energiemanagement (157 euro), controle en connectiviteit (99 euro) en comfort en verlichting (82 euro).

Minder uitgeven aan slimme huisbeveiliging

Vergeleken met 2018 wordt er in Nederland minder uitgegeven aan slimme producten en slimme diensten. Vorig jaar ging het nog om gemiddeld 1.107 euro per smarthome gezin. De totale uitgaven aan slimme huisbeveiliging daalde van alle categorieën het sterkst: van 219 euro naar 211 euro. Dit is een daling van zo’n vier procent. Dutch-Tech Magazine geeft als mogelijke verklaring dat de prijzen van slimme beveiligingscamera’s, alarmsystemen en applicaties gedaald zijn. Een andere mogelijke verklaring is het dat er meer gratis alternatieven voor slimme huisbeveiliging zijn.

Lees meer over dit onderwerp bij Dutch-Tech Magazine.

Reageer op dit artikel