nieuws

Federatie Paneelbouw introduceert kwaliteitskeurmerk

elektrotechniek

De Federatie Paneelbouw introduceert een speciaal kwaliteitslabel voor bedrijven in de paneelbouwsector. Met dit keurmerk kunnen paneelbouwers aantonen dat zij werken volgens de laatste richtlijnen, normen, kwaliteitsrichtlijnen en procesborging.

Federatie Paneelbouw introduceert kwaliteitskeurmerk

De eerste audit door een onafhankelijke auditeur heeft inmiddels plaatsgevonden. De focus binnen de audit ligt op het ontwerpproces, het productieproces met gekalibreerde gereedschappen en het testproces.

Keurmerk voor AP

AP uit Kolham is het eerste bedrijf in Nederland met het predicaat ‘gecertificeerd paneelbouwer’.

Positie Nederlandse paneelbouw

De Federatie Paneelbouw wil met de certificering de positie van de Nederlandse paneelbouw verder versterken. De federatie is een onderdeel van Fedet en houdt zich bezig met het waarborgen van de kwaliteit van schakel- en besturingssystemen.

‘Meer kans op eerlijke prijzen’

“Dit kwaliteitslabel is belangrijk voor individuele bedrijven, maar ook  voor de sector.” Dit zegt Tom Stringer, voorzitter van de Federatie Paneelbouw. “Met het keurmerk toon je als paneelbouwer aan dat je een gegarandeerde kwaliteit levert. Het biedt gecertificeerde bedrijven meer kansen op nationale erkenning, opdrachten en eerlijke prijzen.”

Reageer op dit artikel