nieuws

Miljoeneninvestering voor Hardt Hyperloop

elektrotechniek

Een internationaal bedrijfsconsortium onder leiding van Koolen Industries investeert meerdere miljoenen in Hardt Hyperloop. Dit bedrijf realiseerde de eerste operationele en emissieloze hyperlooptestfaciliteit van Europa.

Miljoeneninvestering voor Hardt Hyperloop

“Hardt Hyperloop zal de manier waarop we reizen veranderen, net zoals Uber dat deed voor persoonlijke mobiliteit in steden.” Dit zegt Kees Koolen, CEO van Koolen Industries.

Reizen door buizen

De hyperlooptechnologie kan de mobiliteits- en transportsector duurzamer maken. Door te reizen door buizen onder lage druk waar bijna geen luchtweerstand is, is het mogelijk om snelheden van meer dan 1.000 kilometer per uur te bereiken. De voertuigen zweven magnetisch. Er is geen slijtage en de operationele kosten zijn minimaal, zegt Hardt Hyperloop.

Goedkoper

Voertuigen die in de buis zweven, worden beschermd tegen externe invloeden van buitenaf. Vergeleken met hogesnelheidstreinen heeft de hyperloop minder landoppervlak nodig. Ook is de infrastructuur eenvoudiger te bouwen, waardoor het systeem goedkoper te implementeren en te onderhouden is.

Hyperloopbaanwisseltechnologie

Hardt Hyperloop realiseerde een hyperloopbaanwisseltechnologie. Hiermee kunnen hyperloopvoertuigen van de ene baan naar de andere wisselen zonder extra of bewegende componenten. Zo kunnen voertuigen hun hoge snelheid behouden en hoeven er minder buizen te worden gebouwd die grote steden in- en uitgaan.

Concurrerende prijzen

Een Europees hyperloopnetwerk zou alle grote steden in minder dan twee uur kunnen verbinden. Dit tegen concurrerende ticketprijzen in vergelijking met de huidige vervoersvormen.

Hyperloopfaciliteiten testen

Eerder dit jaar demonstreerde Hardt Hyperloop de werking van Europa’s eerste hyperlooptestfaciliteit. Nu maakt het bedrijf zich op voor de volgende stap: de realisatie van het ‘European Hyperloop Centre’. Dit is een faciliteit van drie kilometer om hyperlooptechnologieën bij hoge snelheden te kunnen testen en bewijzen. Sascha Lamme, CTO, Hardt Hyperloop: “In deze faciliteit zullen we de werking van hyperlooptechnieken aantonen met snelheden van meer dan 700 kilometer per uur.”

Investeerders

Hardt Hyperloop haalde tot nu toe meer dan tien miljoen euro op. Tim Houter, CEO van Hardt Hyperloop. “Het is geweldig zo’n brede en internationale groep investeerders te hebben en om de langdurige support van onze eerste investeerders te hebben.”

Reageer op dit artikel