nieuws

Transformatie voor universiteitsgebouw Atlas

elektrotechniek

Het Atlasgebouw van Technische Universiteit Eindhoven is getransformeerd tot een van de duurzaamste onderwijsgebouwen ter wereld.

Transformatie voor universiteitsgebouw Atlas

De verbeteringen aan het Atlasgebouw zullen naar verwachting leiden tot 80% lagere uitstoot van broeikasgassen en 60% energiebesparing voor de verlichting. Deze daling komt onder andere doordat het gebouw geen gasaansluiting meer heeft. Warmte en koeling komen uit het WKO-systeem van de TU/e.  Het universiteitsgebouw is voorzien van ledverlichting en zonepanelen.

Gebouwbeheersysteem Honeywell

In het Atlasgebouw wordt gebruik gemaakt van een gebouwbeheersysteem van Honeywell. Dit systeem biedt single-point monitoring en regeling van klimaat, verlichting en energiebeheer, en controle van koeling en warmteafvoer.

Presentatie via app

Honeywell gebruikt het Business Intelligence Model om gegevens te verzamelen. Bevindingen worden via een app gepresenteerd aan de facilitair manager van de TU/e. De universiteit kan voortdurend aanpassingen doorvoeren. Honeywell is ook betrokken bij de renovatie van gebouwen elders op de campus van TU/e.

BREEAM

Op klimaat, ontwerp, licht, luchtkwaliteit en akoestiek kreeg het Atlasgebouw de hoogste BREEAM-score.

Reageer op dit artikel