nieuws

Technische Unie levert circulaire kabelgoten

elektrotechniek

Technische Unie brengt de oude kabelgoten  van een drukkerij in Utrecht  terug de keten in. Dit in het kader van ‘circulair slopen’. Sinds eind november 2019 worden de kabelgoten verkocht via de webshop van de groothandel.

Technische Unie levert circulaire kabelgoten

Technische Unie werkt voor dit project samen met GBN, grond, bouw- en (sloop)afvalstoffen, en Lek Mining, gespecialiseerd in circulair slopen. Samen slopen ze een grote drukkerij in de Merwedekanaalzone in Utrecht. Hans Christiaans, business manager key accounts bij Technische Unie: “Ook wij denken na over onze rol in circulariteit en de beschikbaarheid van materialen  en grondstoffen op lange termijn. Alles wat gesloopt wordt, moet worden teruggebracht in de keten.”

UTP-kabels en wandcontactdozen

Jurjen de Jong, manager verkoopkantoor Amsterdam bij Technische Unie: “Wij hebben de materialen uit de drukkerij geclassificeerd aan de hand van het  zogenoemde 10R-model en geanalyseerd welke materialen we als eerste in de keten gaan terugbrengen. We starten met kabelgoten uit de drukkerij. Deze kunnen volwaardig worden hergebruikt.  In de toekomst willen we ook andere materialen opnieuw de keten in. Denk hierbij aan UTP-kabels en wandcontactdozen.”

Reageer op dit artikel