partner nieuws

Prefab plug & play oplossingen voor elk project

elektrotechniek

Prefab plug & play oplossingen voor elk project

Na de eerste introductie van een prefab plug & play duurzame installatie in 2012 – de WKO installatie ONE – hebben de producten en technieken zich in vijf jaar snel ontwikkeld. Dubotechniek (sinds 2008 onderdeel van Koninklijke VolkerWessels) presenteert nu de derde generatie, de zogenoemde Energiekast, die speciaal is ontwikkeld voor Nul-op-de-meter-woningen. Met een korte bouwtijd, de eenvoudige installatie en het gebruikersgemak, zijn deze energiekasten geschikt om de energieprestatie van woningen efficiënt te sturen en monitoren. 

In deze tijd wordt er nog meer dan voorheen gekeken naar een vermindering van energie- en bouwkosten en is het lastig om gekwalificeerd personeel te vinden. Met de prefab plug & play innovaties van Dubotechniek kunnen deze uitgangspunten voor bouwprojecten worden ondervangen. Omdat de producten in eigen huis worden ontwikkeld, gestandaardiseerd zijn, plug & play zijn en modulair zijn op te bouwen wordt de totale bouwtijd aanzienlijk verkort. Ook zijn de faalkosten beduidend lager. Door het gebruik van extreem zuinige circulatie- en warmtepompen worden ook de energiekosten verlaagd. 

Energiekast voor Nul op de Meter woningen

Sinds een paar maanden is de derde generatie  prefab plug & play installatie op de markt, de Energiekast die speciaal ontwikkeld is voor Nul-op-de-meter-woningen (NOM-woningen). In het project De Streek in Etten-Leur worden 54 NOM-woningen gerealiseerd waarin deze kasten worden geplaatst. De kast is volledig gestandaardiseerd en bevat een warmtepomp, een boiler, een omvormer, een verdelerset en een ventilatiesysteem. Door de standaardisatie worden de energiekasten binnen twee dagen gerealiseerd. De kast bevat een monitoringsysteem waarop alles is uit te lezen, van het rendement van de warmtepomp tot aan de opbrengst van de zonnepanelen. De gebruiker kan zijn opbrengst en verbruik realtime inzien.  

WKO Installatie ONE

Bij Dubotechniek worden continu stappen gezet in het zo efficiënt en duurzaam mogelijk ontwikkelen van installaties. Zo is in 2012 (na jaren van ontwikkelen en optimaliseren) de eerste Plug & Play WKO installatie ONE (Own New Energy) geplaatst in het hoofdkantoor van Scania Benelux. Deze installatie is opgebouwd uit diverse modules van 60kW tot 8MW voor de warmte- en koudevoorzieningen van gebouwen. In eigen fabriek wordt de ONE prefab gemaakt en getest en wordt in 1 dag geïnstalleerd op locatie dankzij de modulaire opbouw. Na realisatie kunnen opdrachtgevers rekenen op optimale nazorg vanuit het beheercentrum waar de installatie rond de klok wordt gemonitord en beheerd. De ONE heeft zich al ruimschoots bewezen in onder andere de projecten Alliander in Duiven, Park 20|20 in Hoofddorp en het woon-zorgcomplex Hushoven in Weert. 

Comfort Distributie Set

Een doorontwikkeling van de ONE heeft geresulteerd in de Comfort Distributie Set. Deze sets zijn toegepast in het project Clarissenhof dat in samenwerking met Van de Ven Bouw en Ontwikkeling en SDK Vastgoed (beide Koninklijke VolkerWessels ondernemingen) is gerealiseerd. Met deze afgifteset kunnen de bewoners zelf de binnentemperatuur en meterstanden aflezen. Wederom vinden de regeling en bemetering plaats vanuit het beheercentrum van Dubotechniek. Ook deze Comfort Distributie Set wordt geprefabriceerd en hoeft alleen nog afgemonteerd te worden in de woningen.  

Dubotechniek 

Mocht je meer willen weten over deze innovaties dan ben je van harte welkom om eens langs te komen in ons nieuwe energieneutrale bedrijfspand. De innovaties staan hier (in werking) opgesteld zodat je de resultaten kunt inzien. Afspraak maken? Bel dan naar Dubotechniek via telefoonnummer 0418-597450 of stuur een mail naar vandelaar@dubocomfort.nl 

 

Reageer op dit artikel