nieuws

Offshore windturbine met hogere opbrengst

energie

Siemens breidt zijn portfolio uit met een 8 MW offshore windturbine.

Offshore windturbine met hogere opbrengst

De eerste nieuwe offshore-turbine SWT-8.0-154 wordt begin 2017 geïnstalleerd. Volgens Siemens levert de turbine bij offshore windomstandigheden een jaarlijkse energieproductie die tot 10% hoger is dan het 7-MW-model.

De 8-MW-turbine is gebaseerd op het bestaande direct drive platform. Dit platform zorgt voor een verlaging van de gemiddelde totale kosten per kilowattuur. De typecertificering voor de 8-MW-turbine wordt naar verwachting begin 2018 verkregen.

Magneettechnologie

De upgrade van de direct drive offshore-windturbine naar acht megawatt (MW) is mogelijk met een nieuwe magneettechnologie.

Reageer op dit artikel