nieuws

Zoutmatten houden gebouw koel en warm

energie

Zoutmatten die de warmte opslaan en afgeven aan woningen en kantoorgebouwen. Deze innovatie laat het bedrijf PCM Suppliers zien op de Energiebeurs in Den Bosch.

Zoutmatten houden gebouw koel en warm

PCM Buffers zijn zoutmatten waarin zout wordt toegepast als materiaal voor warmteopslag. De matten helpen in de zomer en in de winter gebouwen te koelen en verwarmen. In de zomer houden de zoutmatten de koelte vast en in de winter de warmte. Volgens de leverancier werken de matten zelfs tot vijf uur nadat de verwarmingsbronnen uit zijn.

Alle verwarmingstoestellen

De PCM Buffers slaan warmte op van alle verwarmingstoestellen. Ze zijn te combineren met vloerverwarming, radiatoren, wandverwarming, hout- en pelletkachels, warmtepompen en slaan ook de warmte op van op- of invallend zonlicht.

Nieuwbouw en renovatie

De buffers zijn ontwikkeld voor vloeren, wanden en plafonds. De buffercapaciteit is 300Wh per vierkante meter. Voor een gemiddelde woonkamer is dat ongeveer 10 Kwh. De zoutmatten kunnen zowel in nieuwbouw- als in renovatiewoningen en gebouwen worden toegepast.

Energiebesparing

Volgens de leverancier kan dankzij de zoutmatten ongeveer 30 % gas worden bespaard voor verwarming en 80 tot 100 % aan elektriciteit voor koeling. De buffers verdienen zichzelf daardoor in ongeveer vier jaar terug.

Vakbeurs Energie 2017

Vakbeurs Energie 2017 en Ecomobiel zijn van 10 tot en met 12 oktober 2017 in de Brabanthallen in s-Hertogenbosch. Aanmelden kan via deze link. PCM Suppliers is te vinden op stand nummer 03. E 019.

Reageer op dit artikel