nieuws

Installatietechniek belangrijk onderdeel praktijkcursus energieneutraal bouwen

energie

Installateurs kunnen op 22 januari 2018 starten met de driedaagse praktijkcursus energieneutraal bouwen en renoveren van stichting Kern.

Installatietechniek belangrijk onderdeel praktijkcursus energieneutraal bouwen
Foto: Azimit Bouwbureau

Tijdens de cursus delen experts op het gebied van energieneutraal bouwen hun ervaring over energie-efficiënte (installatie)ontwerpen. Ook de aandachtspunten bij de uitvoering komen aan bod.

Gebouwschil en installaties

Installatietechniek en bouwkunde moeten steeds beter op elkaar worden afgestemd. Volgens stichting Kern is een integrale benadering van gebouwschil en installaties nodig voor een succesvolle omschakeling van de installatiebranche naar energieneutraal bouwen.

Energieneutraal bouwen

De eerste cursusdag behandelt de interdisciplinaire basis van energieneutraal bouwen. De cursisten, installateurs en bouwkundigen, gaan deze dag samen op. Dag 2 en 3 staan in het teken van de specialisaties installatietechniek of bouwkunde.

Passiefhuis Vakman

Het gaat om een opleiding van het Passive House Institute die voor de Nederlandse markt is vertaald en aangepast. Stichting Kern geeft de opleiding in Nederland.  De cursus wordt afgesloten met een examen. Wie hiervoor slaagt krijgt het internationaal erkende diploma Passiefhuis Vakman.

Docenten

De cursus wordt gegeven door experts op het gebied van energieneutraal bouwen en renoveren. Het gaat om:
Clarence Rose: passiefhuistechnologie
Henk Wegkamp: betaalbaar energetisch bouwen
Carl-peter Goossen: integraal ontwerp- en bouwproces.

Waar en wanneer

De cursusdagen voor installateurs zijn op 22 en 25 januari en op 1 februari 2018. Het examen is zaterdag 24 februari, voorafgegaan door een gratis examentraining op 16 februari. De cursuslocatie is Ede.

Stichting Kern

Kern staat voor Kennisinstituut energetische renovatie en nieuwbouw. De stichting is opgericht om de energietransitie in de bouw te versnellen.

Lees ook:

‘Nederland in 2030 energieneutraal’
Snelwegen binnen 15 jaar 100% energieneutraal
‘Vraag naar bijna energieneutraal bouwen moet omhoog’

Reageer op dit artikel