nieuws

Warmtepompen: de laatste ontwikkelingen

energie

Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen op  het gebied van warmtepompen? Dit wordt duidelijk tijdens de Warmtepompen Innovatieroute.

Warmtepompen: de laatste ontwikkelingen

De innovatieroute wordt gehouden tijdens de vakbeurs VSK en is een initiatief van  Vakblad Warmtepompen. De route wordt georganiseerd voor installatie- en bouwprofessionals die installaties met warmtepompen willen ontwerpen, toepassen of installeren.

Ontwikkelingen warmtepomp

Deelnemers aan de Warmtepompen Innovatieroute 2018 worden in een groep van maximaal vijftien personen langs een aantal warmtepompstands geleid. Bij iedere stand geeft een expert 15 minuten lang uitleg over een onderwerp dat aan de toepassing van warmtepompen is gerelateerd. Zo worden deelnemers in anderhalf uur bijgepraat over de laatste ontwikkelingen. Standhouders die tijdens de route worden bezocht zijn onder meer Nathan, Viessmann en Daikin.

Subsidies op warmtepompen

Volgens de Dutch Heatpump Association staat Nederland aan de vooravond van een grote groei van het aantal warmtepompen in woonhuizen en gebouwen. Onder meer door subsidies is de warmtepomp steeds populairder als duurzame vervanger van – of aanvulling op – de hr-ketel.

Hybride warmtepomp

In bestaande woningen kan er in veel gevallen geen warmte uit bodem of grondwater worden gewonnen. Dan is de buitenlucht een mogelijke warmtebron. Vaak wordt dan overgegaan op een hybride warmtepomp of een hybride systeem van een warmtepomp in combinatie met een gasketel.

Meelopen met de  Innovatieroute?

De Innovatieroute wordt op woensdag 7 en donderdag 8 februari gehouden; op beide dagen is er ’s morgens een route (van 10:30 tot 12:05) en ’s middags (van 14:45 tot 16:20). Bij opgave krijgt u een mail waarin staat aangegeven waar de route start. Deelname is gratis, maar vooraf aanmelden is noodzakelijk. Schrijf u hier in voor één van de vier wandelingen.

Lees ook:

Is een warmtepomp duurder dan een gasaansluiting?
Hybride warmtepomp voorkomt overbelasting elektriciteitsnet
Woonhuisinstallaties: nu en in de toekomst

Reageer op dit artikel