nieuws

Essent neemt energieadviesbureau over

energie

Essent heeft het energieadviesbureau Klimaatroute overgenomen. Met deze overname wil Essent een stevige positie krijgen in de zakelijke energieadviesmarkt.
 

Essent neemt energieadviesbureau over

Klimaatroute adviseert ondernemingen op maat over energiebesparing. Met zelf ontwikkelde software voeren adviseurs bij ondernemers op locatie een QuickScan uit. De adviseur kijkt tijdens de opname naar de verlichting, regeltechniek, isolatie, verwarming en mogelijkheden tot opwekken van duurzame energie. Op basis van de bevindingen stelt Klimaatroute een rapport op. Klimaatroute kan vervolgens een rol spelen bij het selecteren van leveranciers om aanpassingen door te voeren.

Energie-efficiëntere bedrijfsvoering

Klimaatgarant begeleidt ondernemers gedurende minimaal één jaar bij een energie-efficiëntere bedrijfsvoering. Het adviesbureau wijst zijn klanten ook op subsidiemogelijkheden en fiscale voordelen bij het investeren in energiebesparing. Sinds 2011 heeft Klimaatroute al ruim 10.000 ondernemingen bezocht met de QuickScan. Klimaatroute schat dat bij ongeveer 80% van de Nederlandse bedrijven nog veel te winnen valt aan energiebesparing en het opwekken van duurzame energie.

Handhaven energiedoelen

Ook Essent ziet deze behoefte bij zijn zakelijke klanten.  Hans Verhoeven, directeur Essent Zakelijk: “Het bedrijfsleven moet de aankomende jaren energie besparen om de doelen uit het Energieakkoord te halen. Minister Wiebes gaat daarop handhaven. De expertise van Klimaatroute helpt ondernemers de omslag naar duurzaam te maken en te besparen op energiekosten. Dat moet ondernemers als muziek in de oren klinken.”

Breder netwerk

Klimaatroute blijft onder eigen naam opereren. Alle medewerkers blijven behouden. Bas van den Brenk, directeur Klimaatroute: “Ik verwacht dat wij zullen doorgroeien. Naast onze eigen klanten, krijgen we toegang tot de zakelijke klanten van Essent. We zullen ook een breder netwerk van partners krijgen, waardoor wij onze klanten beter kunnen ondersteunen bij de implementatie van onze adviezen.”

Netwerk van servicebedrijven

Essent voegt Klimaatroute toe aan zijn netwerk van verkoop- en servicebedrijven die actief zijn in onder meer energieadvies, installatie en service van energiebesparende producten. Dit netwerk bestaat naast Klimaatroute uit het recent overgenomen CVtotaal.nl, Kemkens, Volta Solar en Volta Limburg, Geas Energiewacht, Energiewacht, Energiewacht Groep, Isoprofs en Nederland Isoleert.

Reageer op dit artikel