nieuws

‘Veel cv-ketels kun je vervangen door een hybride warmtepomp’

energie

Volgens Paul Friedel zou van de 400.000 geïnstalleerde cv-ketels per jaar een groot deel vervangen kunnen worden door hybride warmtepompen. Friedel is consultant bij Business Development Holland (BDH).

‘Veel cv-ketels kun je vervangen door een hybride warmtepomp’

Het vervangen van een c-ketel door een warmtepomp hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dat heeft installateur Johan Bunicich op Ameland al ervaren.

Hybride warmtepomp als snelle tussenoplossing

Paul Friedel en Johan Bunicich beschouwen beiden de hybride warmtepomp als een snelle tussenoplossing voor de verduurzaming van de bestaande bouw, die op termijn moet worden vervangen door een aardgasloze optie.

400.000 cv-ketels per jaar

“Niet elke woning in Nederland kan tegelijkertijd van het gas gehaald worden. En er worden nog ongeveer 400.000 cv-ketels per jaar geïnstalleerd. Als je nu al eens begint die te vervangen door hybride warmtepompen, dan maak je een mooie start”, vertelt Friedel.

Dit is het moment

Volgens Paul Friedel is dit het moment waarop installateurs kunnen beginnen met het installeren van hybride warmtepompen in plaats van of naast cv-ketels. Hij legt uit dat het de makkelijkste manier is om bestaande woningen te verduurzamen.

Lees meer over dit onderwerp in het artikel: cv-ketel eruit, hybride warmtepomp erin.

 Lees ook:

Kansen voor warmtepompen
Is een warmtepomp duurder dan een gasaansluiting?
Hybride warmtepomp voorkomt overbelasting elektriciteitsnet
Publieksprijs VSK-Award naar lucht/water warmtepomp

Reageer op dit artikel