nieuws

App voor slimme kabelberekeningen

energie

App voor slimme kabelberekeningen

Draka lanceert Cable App, een app voor slimme kabelberekeningen. De app bevat onder andere alle standaard meetmethodes van NEN 1010.

Behalve de juiste kabeldiameter berekent Cable App ook een financieel en ecologisch alternatief. De gratis app is beschikbaar voor smartphones en tablets (Android en iOS) en als webversie. De app heeft een instructievideo. Ook is er de mogelijkheid kabelberekeningen op te slaan en per mail te versturen.

Belastingstroom

Volgens de leverancier bestrijkt de app het hele Draka-assortiment op een zeer gebruiksvriendelijke manier. “Na het invullen van de belastingstroom leiden wij de gebruiker stap voor stap door de hele berekening. Dankzij filtermenu’s hoeft hij zelf weinig in te vullen”, vertelt product manager Rinus Broekmans. Ook correctiefactoren voor bijvoorbeeld omgevingstemperatuur en thermische weerstand worden automatisch gegenereerd.

Bijlage 52.B van NEN 1010

De app volgt de rekenmethode volgens bijlage 52.B van NEN1010. Hierdoor kan de app alle verschillende installatiemethoden aan: in de grond, vrijhangend, in kabelgoten. Ook is het mogelijk gelijkstroom (DC) kabels en rubber kabels berekenen.

Eco Advies

Cable App is gekoppeld aan een andere rekentool van Draka: Eco Advies. Hierdoor kan de gebruiker tegelijk een duurzaam alternatief berekenen. Hij krijgt dan advies voor een kabel die financieel en ecologisch een betere keus is. De besparingen worden uitgedrukt in kWh, geld en CO2-equivalent.

Lees ook:

NEN 1010: moet een pv-omvormer achter een aardlekschakelaar?

NEN 1010 &  bad- en doucheruimten

NEN 1010: aarding en vereffening

 

Reageer op dit artikel