nieuws

Miljoenen voor ‘made in Holland’ zonnepanelen

energie

Exasun kan zijn productie vervijfvoudigen. Dit dankzij een miljoeneninvestering van ING Sustainable Investments en het energie-innovatiefonds van Zuid-Holland Energiiq, aangevuld door een financiering van ABN Amro.

Miljoenen voor ‘made in Holland’ zonnepanelen
Foto: Verkijk

Exasun maakt niet alleen zonnepanelen maar ook zonnedakpannen in zwart en oranje-rood. Deze kunnen tussen bestaande dakpannen worden gelegd.

Exasun

Exasun werd in 2012 opgericht. Het bedrijf startte na vier jaar onderzoek en ontwikkeling in 2016 met de productie van Back-Contact-on-Glass zonnepanelen in Den Haag.

Black Roof & X-Tile

Exasun combineert Back-Contact-cellen met speciale componenten voor een zeer lange levensduur. Het bedrijf verwerkt zijn technologie in twee kant-en-klare systemen voor schuine daken. Met het Black Roof systeem worden dakpannen overbodig. De X-Tile zonnedakpannen passen tussen bestaande dakpannen. Exasun’s egaal zwarte of gekleurde zonnepanelen worden steeds vaker toegepast als gevelbeplating. Zoals bij  het duurzame CIRCL paviljoen van ABN Amro.

Volautomatische productielijn

Exasun realiseert met de investering een volautomatische productielijn met een fors hogere capaciteit. De nieuwe productielijn wordt in het najaar opgeleverd. Hierbij wordt een factor vijf hogere productiecapaciteit bereikt. Deze capaciteit wordt in 2019 verder opgeschaald.

Provada

De investering werd bekendgemaakt op de eerste dag van vastgoedbeurs Provada. Hier presenteerde Exasun zich op het paviljoen van ING Sustainable Investments.

Leestip:

Nederland aantrekkelijk voor producenten zonnepanelen

Gratis whitepapers over zonnepanelen:

Zonnepanelen installeren: negen veelvoorkomende fouten

Zonnepanelen: wat zijn de ontwikkelingen?

Reageer op dit artikel