nieuws

Krijgt de markt van elektrisch rijden een klap?

energie

Vanaf 2021 geldt ook voor elektrische auto’s dat over de gehele cataloguswaarde 22% bijtelling verschuldigd is. Dat betekent dat eigenaren van een elektrische auto dan geen fiscaal voordeel meer hebben van hun auto.

Krijgt de markt van elektrisch rijden een klap?

Technologiebedrijf Abax berekende dat je voor een Tesla Model S 75D met een catalogusprijs van ongeveer 87.000 euro in 2018 met 4 procent bijtelling ongeveer 150 euro belasting netto per maand betaalt. En dat in januari 2019 dat bedrag oploopt tot meer dan 400 euro per maand. ‘Kijken we naar 2021, dan betaal je dik 800 euro per maand.’ Tot en met 2021 is er als zakelijk rijder voordeel te halen als je elektrisch gaat rijden, maar vanaf 2021 neemt dat voordeel af.’

‘Grote klap’

Abax denkt dat als het voordeel om elektrisch te rijden wegvalt, de markt van elektrische auto’s in Nederland een grote klap krijgt. Tenzij de overheid nieuwe voordelen op elektrische auto’s introduceert.

Abax ontwikkelt en verkoopt onder andere elektronische rittenregistratiesystemen.

Andere artikelen over elektrisch vervoer:

Elektrisch vervoer en opslag onmisbaar voor energietransitie

Met elektrische auto’s creëer je flexibele opslagcapaciteit

Reageer op dit artikel