nieuws

Feenstra stapt over op elektrische Nissans

energie

Feenstra neemt zes Nissan e-NV200’s in gebruik in de gemeente Amsterdam. De elektrische Nissans worden ingezet door de servicedienst.

Feenstra stapt over op elektrische Nissans

In een latere fase gaat Feenstra een groot deel van de diesels in het wagenpark vervangen. Het bedrijf,  dat onderdeel is van Nuon/Vattenfall, wil de eigen uitstoot sterk reduceren.

Reductie uitstoot

De voertuigen zijn goed voor ongeveer tachtig procent van de totale uitstoot binnen Feenstra. De inzet van de nieuwe elektrische auto’s realiseert een sterke reductie van die uitstoot.

Alle auto’s elektrisch

Feenstra wil voor 2024 alle auto’s vervangen voor een elektrische variant. Daarmee wil het bedrijf een bijdrage leveren aan de ambities van moederbedrijf Nuon/Vattenfall. Dat wil het Europese wagenpark van ongeveer 4.500 voertuigen voor 2030 emissievrij laten rijden.

Nissan e-NV200

De Nissan e-NV200 is een volledig elektrische bedrijfswagen. Het voertuig heeft een 40 kWh-batterij en een snellaadfunctie. Dat maakt hem geschikt voor de dagelijkse servicedienst. Het bereik is maximaal 301 km. De laadruimte is toegankelijk via twee schuifdeuren en een dubbele achterdeur. Afhankelijk van de uitvoering ligt het laadvermogen boven de 700 kilo. Het laadvolume is 4,2 kubieke meter.

Andere artikelen over elektrisch vervoer:
Reageer op dit artikel