nieuws

Salderingsregeling zonnepanelen blijft tot 2021

energie

De salderingsregeling voor eigenaren van zonnepanelen wordt pas in 2021 versoberd. Dit schrijft minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat aan de Tweede Kamer.

Salderingsregeling zonnepanelen blijft tot 2021

26 april werd bekend dat de salderingsregeling blijft tot 2023

Het was in eerste instantie de bedoeling dat  1 januari 2020 een versoberde regeling zou ingaan. Er zou een terugleversubsidie komen. Maar dit gaat niet lukken. Dat komt doordat de uitvoering van de nieuwe regeling ingewikkelder blijkt te zijn dan in eerste instantie werd gedacht.

Nieuwe regeling zonnepanelen

Betrokken partijen maken zich zorgen over de uitvoering van de nieuwe regeling. Minister Wiebes gaat onderzoeken of die zorgen kunnen worden weggenomen. Ook kijkt hij of er een alternatief moet komen. Het komt er op neer dat een nieuwe regeling pas op z’n vroegst 1 januari 2021 kan ingaan.

Meer over dit onderwerp:

Reageer op dit artikel