nieuws

Zonnegevel voor kantoor Kuijpers

energie

Het Kuijperskantoor in Helmond is voorzien van een energie-opwekkende gevel van Studio Solarix.

Zonnegevel voor kantoor Kuijpers

Het gaat om een op maat gemaakt gevelelement dat er esthetisch fraai uitziet en zonne-energie opwekt. In de Solarix-gevel zijn leds geïntegreerd. Het is de eerste keer dat het concept op deze schaal is toegepast.

Studio Solarix

Voor de realisatie van het project werkte start-up Studio Solarix intensief samen met Kuijpers, Kameleon Solar en Sorba. Kameleon Solar zorgde voor de zonnecellen en Sorba voor de onderconstructie en de gevelpanelen.

Solar Challenge

Studio Solarix is een initiatief van kunstenaar Reinier Bosch en architect Marloes van Heteren. Het tweetal wil het principe ‘solar design’ groot maken. Met het gevelconcept won Studio Solarix in 2016  de solar challenge van de Dutch Design Week.

Pharos

Komend voorjaar krijgt ook de nieuwe gevel van Pharos in Hoofddorp een Solarix-gevel.

Reageer op dit artikel