nieuws

Techniek Nederland en Holland Solar bundelen krachten

energie

Brancheorganisaties Techniek Nederland en Holland Solar gaan samenwerken, onder meer op het gebied van kwaliteitsverbetering.

Techniek Nederland en Holland Solar bundelen krachten

Techniek Nederland en Holland Solar vinden dat ze de krachten moeten bundelen, nu de groei van zonne-energie in Nederland razendsnel gaat.

‘Markt kan sneller groeien’

“Als we ons samen inzetten voor bijvoorbeeld kwaliteit, belangenbehartiging en promotie kan de markt nog veel sneller groeien.” Dit zegt Doekle Terpstra, voorzitter van Techniek Nederland. Hij wijst er op dat pv-installateurs het afgelopen jaar vijf miljoen zonnepanelen installeerden.

Energietransitie & zonne-energie

“Zonne-energie is lang een niche geweest, maar levert nu een volwaardige bijdrage aan de energietransitie”, aldus Jaap Baarsma. Hij is voorzitter van Holland Solar. “Er wordt vrijwel geen nieuwbouwwoning meer opgeleverd zonder zonnepanelen. Ook  zien we een doorbraak naar de bestaande bouw.”

Solar Solutions

De brancheorganisaties gaan zich samen inzetten voor de energietransitie. De komende maanden wordt duidelijk hoe dit gaat worden aangevlogen. Met een symbolische ondertekening op de beurs Solar Solutions bekrachtigden Doekle Terpstra en Jaap Baarsma 19 maart de samenwerkingsafspraak.

Reageer op dit artikel