nieuws

Opslagbatterijen en elektrische deelauto’s voor nieuwbouwproject Hooghkamer

energie

Bewoners van nieuwbouwproject Hooghkamer in Voorhout kunnen gebruik maken van twee elektrische Nissan Leaf deelauto’s. De 33 woningen in Hooghkamer zijn energiepositief en zijn voor zien van onder meer zonnepanelen, warmteopslag en een Nissan xStorage-batterij.

Opslagbatterijen en elektrische deelauto’s voor nieuwbouwproject Hooghkamer

De woningen in Hooghkamer produceren meer energie dan de bewoners verbruiken. Elke woning heeft een Nissan xStorage-batterij. Hierin zitten dezelfde batterijen als in de Nissan Leaf. Zo kan de  overdag opgewekte zonnestroom worden opgeslagen voor later gebruik. Het is voor het eerst dat in Nederland op deze schaal Nissan-batterijen worden gebruikt voor energieopslag in woningen.

Energieoverschot terugleveren

De woningen leveren zelfstandig duurzame energie. Ze zijn onderling met elkaar verbonden om energie-aanbod en gebruik optimaal af te stemmen. Het energie-overschot leveren de woningen terug aan het net.

Johan Cruijff ArenA

Nissan presenteerde al eerder het energie-opslagsysteem in de Johan Cruijff ArenA en het collectieve zonnedak op zijn magazijn in Amsterdam.

Reageer op dit artikel