nieuws

Drijvend pv-systeem in de vorm van een melkfles

energie

In de Rotterdamse haven drijft sinds kort een pv-systeem in de vorm van een melkfles. Het gaat om het eerste werkende floating solar project in een haven met open zeeverbinding.

Drijvend pv-systeem in de vorm van een melkfles

Profloating en Floating Farm, een melkveebedrijf op het water in de stad, realiseerden het project.

Drijvende zonne-energieoplossingen

De Rotterdamse haven wordt met het melkflesproject een wetenschappelijke onderzoeklocatie. Geïnteresseerden zijn welkom. Ze kunnen in de haven drijvende zonne-energieoplossingen in de praktijk ervaren. Dit dankzij een geavanceerd eb-vloedankersysteem en drijvers die ook voor zoutwater geschikt zijn.

Informatie pv-melkfles delen

Specialisten van Profloating zullen de gegevens die de exploitatie van de pv-melkfles oplevert, delen met belanghebbende partijen. Denk hierbij aan informatie over:

  • de verschillen in de opbrengst van drijvende zonnemodules in vergelijking met op de grond gemonteerde systemen
  • de effecten van tweezijdige panelen
  • de reflectie op water
  • de toegankelijkheid van dergelijke systemen voor onderhoud. Kunnen technici gemakkelijk op een drijvend systeem lopen?

Hieronder een filmpje over het project. De tekst gaat verder onder video.

Drijvende zonnevelden

Profloating wil geïnteresseerde partijen beter informeren over de functionele aspecten van drijvende zonnevelden. Daarom wordt informatie over het melkflessenzonneproject binnenkort ook gedeeld op het platform Profloating Online Knowledge Center.

Conferentie over drijvende zonne-energie

Deze zomer openen Profloating en de Floating Farm hun deuren voor het publiek. In september 2019 houdt Profloating samen met Solar Plaza een conferentie over drijvende zonne-energie. Het evenement vindt plaats bij het Floating Farm-project.

Boerderij op water

De Floating Farm is een volledig functionele boerderij op water. De initiatiefnemers van dit project streven naar minder logistieke vervuiling. Ook willen ze aantonen dat de voedselproductie minder afhankelijk kan zijn van het reguliere energienetwerk. Het drijvende melkveebedrijf is energieneutraal.

Reageer op dit artikel