nieuws

Informatiebijeenkomst over normcommissie NEC 95

energie

NEN richt een nieuwe Nederlandse normcommissie op: Measuring Relays and Protection Equipment. Wat deze commissie precies gaat doen wordt 27 juni toegelicht tijdens een informatiebijeenkomst.

Informatiebijeenkomst over normcommissie NEC 95

De nieuwe normcommissie NEC 95 houdt zich bezig met meetrelais en beveiligingsapparatuur voor de besturing, bewaking en beveiliging van netwerken voor de elektrische energievoorziening.

Smart grid & hernieuwbare energie

Op het gebied van elektriciteitsvoorziening zijn er een aantal belangrijke ontwikkelingen, zoals hernieuwbare energie en smart grid. Internationale normalisatie-instituten IEC en Cenelec willen hiervoor geschikte en toepasbare normen ontwikkelen. Ze riepen de internationale commissie TC 95 in het leven. De Nederlandse normcommissie  NEC 95 hangt samen met deze internationale commissie.

IEC normcommissie TC 95

Bij de IEC normcommissie TC 95 zijn momenteel 36 landen betrokken. De Nederlandse normcommissie NEC 95 geeft experts en belanghebbenden de gelegenheid invloed uit te oefenen op nationale en internationale normen.

Informatiebijeenkomst

Op 27 juni is een informatiebijeenkomst over de normcommissie. De bijeenkomst is van 12:30 uur tot 14:30 uur bij DNV GL/KEMA in Arnhem.

Reageer op dit artikel