nieuws

Hoe word je een goede warmtepompmonteur?

energie

Er zijn steeds meer professionals nodig die goede warmtepompsystemen kunnen ontwerpen, realiseren en onderhouden.

Hoe word je een goede warmtepompmonteur?
Foto: ROVC

Om een goed warmtepompsysteem te kunnen ontwerpen, realiseren en onderhouden is actuele kennis van zaken onontbeerlijk is. Bovendien gelden er certificeringseisen, bijvoorbeeld voor grondgebonden systemen en voor het werken met koudemiddelen.

Gedegen basiskennis

Hoe wordt een startende technicus of gevorderde installateur een goede warmtepompmonteur? Er zijn legio mogelijkheden voor, zo blijkt uit een rondgang, variërend van BBL-trajecten tot ‘eigen doorontwikkeling’ op basis van praktijkervaring. Maar in alle gevallen begint het met gedegen basiskennis.

Lees meer hierover in de gratis whitepaper van vakblad Warmtepompen

Reageer op dit artikel