nieuws

Koolen Industries investeert in Elestor

energie

Koolen Industries tekende een investeringsovereenkomst van meerdere miljoenen in Elestor, ontwikkelaar  van de waterstofbromide flowbatterij.

Koolen Industries investeert in Elestor
Dit zijn Guido Dalessi, (CEO Elestor) en Kees Koolen (CEO Koolen Industries).

Elestor maakt energieopslagsystemen voor elektriciteit. Het bedrijf staat op het punt de waterstofbromide flow batterij aan de markt te introduceren. Dit na jaren van onderzoek en ontwikkeling.
Elestor noemt de waterstofbromide flowbattterij ‘een belangrijke stap richting elektriciteitsopslag tegen lage kosten, op grote schaal’.

Stationaire toepassingen

De opslagsystemen van Elestor zijn ontwikkeld voor stationaire toepassingen op grote schaal. Kees Koolen, eigenaar van Koolen Industries: “De opslagkosten per kWh zijn indrukwekkend laag.” Volgens hem heeft Elestor heeft een veelbelovende technologie ontwikkeld.

Seriematige productie flowbatterijen

Guido Dalessi, CEO van Elestor: “In de aanloop naar seriematige productie, gaan we fors investeren in personeel, testfaciliteiten, productie-engineering en automatisering. De volgende stap is het bouwen van een fabriek voor de grootschalige productie van flowbatterijen.” Volgens Dalessi is de samenwerking met Koolen Industries essentieel om deze plannen succesvol uit te rollen.

Batterij voor Emmeloord

Binnenkort levert Elestor de  eerste waterstofbromide flowbatterij uit aan de gemeentewerf van Emmeloord. Daarna zullen er 2 systemen uitgeleverd worden aan locaties in Duitsland en Noorwegen.

Europese IDTechEx award

In 2017 won Elestor de Europese IDTechEx award. Dit voor Best Technical Development within Energy Storage.

Vakbeurs Energie 2019

Elestor is een van  de exposanten op Vakbeurs Energie 2019. Deze beurs is 8 t/m 10 oktober in de Brabanthallen  in Den Bosch. U kunt zich hier registeren voor Vakbeurs Energie 2019.

 

Reageer op dit artikel