nieuws

PV-panelen van Tesla liggen onder vuur

energie

E-commercebedrijf Amazon doet zijn beklag over pv-installaties van Tesla. Die zouden brandgevaarlijk zijn.

PV-panelen van Tesla liggen onder vuur

Volgens het bedrijf zijn de pv-panelen de oorzaak van een brand bij een pand van Amazon in Californië.

Walmart

Tesla werd al eerder aangeklaagd door Walmart. Volgens Walmart zouden enkele branden op daken van winkelpanden veroorzaakt zijn door pv-panelen van Tesla. De keten eist een schadevergoeding. Ook wil Walmart dat de resterende zonnepanelen worden verwijderd.

Amazon

Eerder gaf  Walmart aan Tesla toestemming ongeveer 240 van zijn winkelpanden uit te rusten met pv-panelen. Bij Amazon installeerde Tesla een beperkt aantal panelen.

SolarCity

Tesla is vooral bekend van zijn elektrische auto’s. Drie jaar geleden kocht het bedrijf pv-installateur SolarCity in een deal ter waarde van 2 miljard dollar.

Amphenol

Al eerder kwam naar buiten dat Tesla een onderdeel van zijn panelen moest vervangen. Het ging om hierbij om de connectoren van Amphenol. Het is onduidelijk of Amphenol-connectoren een rol speelden bij de problemen met de Walmart- en Amazon-installaties. Volgens Tesla gedroeg vorig jaar minder dan één procent van de installaties die waren voorzien van Amphenol-connectoren zich niet zoals zou moeten.

 

Vakbeurs Energie 2019

Van 8 tot en met 10 oktober is de vijftiende editie van de Vakbeurs Energie. Energieopwekking en energiebesparing in de gebouwde omgeving en de industrie staan hierbij centraal. De beurs wordt gehouden in de Brabanthallen in Den Bosch.  Interesse? U kunt zich hier registreren voor Vakbeurs Energie 2019.

Reageer op dit artikel