nieuws

Wetenschappers ontdekken elektrische geleiding in bacteriën

energie

Wetenschappers ontdekten bacteriën die leven op elektriciteit en stroom over lange afstanden door sterk geleidende kabels kunnen sturen. Dit meldt TU Delft.

Wetenschappers ontdekken elektrische geleiding in bacteriën
Foto: TU Delft

Het gaat om wetenschappers van de Universiteit Antwerpen (BE), de Technische Universiteit Delft (NL) en de Universiteit Hasselt (BE).

Geleidend vezelnetwerk

De wetenschappers ontdekten bacteriën van wel een centimeter lang die leven op de zeebodem en een geleidend vezelnetwerk hebben. Dat netwerk is te vergelijken met de koperen kabels die worden gebruikt om elektriciteit te transporteren. De sterk geleidende vezels zouden tot revolutionaire nieuwe materialen en technologieën kunnen leiden, meldt TU Delft.

Elektronica & gezondheidszorg

Biologische materialen met uitzonderlijke elektrische eigenschappen zouden een positieve impuls kunnen geven aan de materiaalwetenschap en de elektronica. Ook in de gezondheidszorg zouden deze bijzondere biologische materialen een toepassing kunnen vinden.

Lees meer over elektrische geleiding in bacteriën bij TU Delft

 

Reageer op dit artikel