partner nieuws

Duurzaam verlichten: wat LED je?

energie

LED-verlichting wordt ook wel groene verlichting genoemd, omdat de armaturen milieuvriendelijker en duurzamer zijn. Deze armaturen verbruiken bovendien aanzienlijk minder stroom, verminderen de CO2-uitstoot, warmen niet op en hebben bovendien een langere levensduur, waardoor de afvalberg vermindert. Maar er kan meer.

Duurzaam verlichten: wat LED je?

De Luci Series Industry LED-armaturen van REVEB Industrial Lighting zetten nog een extra stapje dan de standaard armaturen, aldus verkoopdirecteur Jeroen de Jonge. “Onze intelligente verlichting brandt alleen als je er bent, waardoor tot 90% bespaard kan worden op de energiekosten en CO2-uitstoot.

Daglichtniveau & Arbonormen

De Jonge: “Zodra beweging wordt gedetecteerd, schakelen onze armaturen automatisch op tot een vooraf bepaald lichtniveau, rekening houdend met de temperatuur in de ruimte, het daglichtniveau én de geldende Arbonormen. Waarbij indien gewenst tevens omringende armaturen worden geactiveerd.”

Automatisch dimlicht

“Wanneer de LED’s op de printplaat een temperatuur bereiken van meer dan 80˚C, wordt het licht automatisch gedimd om de armatuur optimaal te beschermen en geen concessies te doen aan de afgegeven levensduur van meer dan 100.000 branduren. Elk segment van de PCB wordt bovendien voortdurend gecontroleerd op onder andere spanningspieken, kortsluiting en temperatuuroverschrijding”, vertelt De Jonge.

Korte levertijden

“Vanuit onze eigen, lokaal gelegen sociale werkplaatsen in Nederland zijn meer dan 300 mensen op verschillende niveaus betrokken bij het productieproces. Een streng kwaliteitssysteem ziet erop toe dat iedere productiestap aan de hoogste eisen voldoet. Zo houden we maximale controle over onze productie en kunnen we extreem korte levertijden en een absolute kwaliteit garanderen. Vandaag besteld, betekent binnen 2 weken in huis.”

REVEB is exposant op Vakbeurs Energie. Deze beurs is van dinsdag 9 tot en met donderdag 11 oktober te vinden in de Brabanthallen in Den Bosch: hal 4, stand E.028. Professionals hebben gratis toegang tot Vakbeurs Energie. Klik hier voor registratie!

Reageer op dit artikel