artikel

Installaties voor oude melkfabriek

installatiebranche

In Hilversum werd een melkfabriek uit de jaren vijftig grondig verbouwd. Bakker Technisch Installatie Buro uit Meppel was verantwoordelijk voor de technische installatie.

Installaties voor oude melkfabriek

Van de melkfabriek is alleen de buitenste schil blijven staan. Binnen het gebouw zijn kantoren, woningen, een school en een kinderdagverblijf ondergebracht.

Laadstations

Bakker plaatste tien laadstations voor elektrische auto’s. Dankzij het bussysteem kunnen de laadstations via een touchscreen ook bediend worden vanuit de receptie. De laadstations zijn van het merk Mennekes. Ze werden geleverd via groothandel Oosterberg.

De kantoren, basisschool en kinderopvang werden voorzien van een Cad 7 data-installatie. Alle installaties voldoen aan het KNX-protocol.

Parkeerliftsysteem

De oude melkfabriek is ook voorzien van een parkeerliftsysteem. Wim Pruis, bedrijfsleider bij Bakker Technisch Installatie Buro: “Je vindt hier drie lagen boven elkaar. Je rijdt de auto naar binnen waarna de lift de auto rouleert en plaatst op een plek op een van de verdiepingen die nog vrij is. Zo kun je meer auto’s kwijt. Omdat je niet met de auto’s van boven naar beneden hoeft te rijden heb je geen last van ruimteverlies.”

De verbouwing duurde 2,5 jaar.

Reageer op dit artikel