artikel

Mauritshuis krijgt certificaat voor brandmeldinstallatie

installatiebranche

De brandmeldinstallatie van het Mauritshuis is gecertificeerd volgens de nieuwe regeling die sinds kort van kracht is. Siemens reikte het BMI 2011 certificaat uit aan museumdirecteur Victor Moussault.

Mauritshuis krijgt certificaat voor brandmeldinstallatie

Het Bouwbesluit 2012 vereist dat musea moeten worden voorzien van een inspectiecertificaat. Onderdeel hiervan is het certificaat conform de regeling BMI 2011.

Ondergrondse verbinding

Het Mauritshuis ging afgelopen jaar opnieuw open. Dit nadat het museum in oppervlakte verdubbelde door een ondergrondse verbinding met de het pand aan de overkant van de straat.

ASA detectie

Het museum is voorzien van een brandmeldinstallatie met Advanced Signal Analysis (ASA) detectie. Hierdoor wordt het aantal ongewenste en onechte meldingen teruggedrongen.

Veiligheid gewaarborgd

Victor Moussault, zakelijk directeur van het Mauritshuis: “Het certificaat toont aan dat de brandbeveiliging van het recent heropende Mauritshuis voldoet aan de hoogste eisen. Zowel voor de bezoekers als de kunst blijft de veiligheid ook in de toekomst gewaarborgd.”

Installatie geïntegreerd

Business unit manager fire safety, Michel Goderie van Siemens Nederland: “De installatie is volledig in het gebouw geïntegreerd. Hierdoor kon het historische karakter worden behouden.” 

Reageer op dit artikel