artikel

Instroom door elektrisch rijden

installatiebranche

Instroom door elektrisch rijden

Waarschijnlijk kent u ze wel: de 5 i’s van de Fedet: imago, invloed, inspiratie, innovatie en instroom. Onderwerpen waarop de Fedet zich wil onderscheiden. Thema’s die bepalend zijn voor de  toekomst van de elektrotechniek.

Aan die ‘i’ van instroom moest ik denken na een bezoek aan de Tesla Factory. Een bijzonder bezoek dat vooral indruk maakte door de circulaire visie op de toekomst en door de wil om elektrisch rijden voor iedereen toegankelijk te maken. Een toekomst waarin delen – van kennis, technologie, faciliteiten – niet meer dan logisch is. Een wereld waarin je als jongere wilt werken: een wereld waarin je wilt instromen.

Fabriek

De ‘i’s’van de Fedet hangen met elkaar samen, want voor de de ‘i’ van instroom zijn de ‘i’s’ van imago en inspiratie onmisbaar. Zo’n fabriek waar je de totaalvisie op elektrisch rijden als het ware kunt proeven, helpt daar natuurlijk bij. 

Jongeren aanspreken

Zelfs voor mij – die al decennialang i nde elektrotechniek werkt – is zo’n bezoek inspirerend. Ook vanuit Fedet worden talloze initiatieven ontplooid die jongeren direct aanspreken. Een bus die door de regio toert en speciaal scholieren bezoekt, een scholieren-evenement voor ROC’s als bevesiging van hun keuze, kennismakingsdagen voor het basisonderwijs, College Tours langs ROC’s – het zijn slechts enkele voorbeelden van projecten die de instroom moeten versterken. 

Zoeken naar verbinding

Dat zoeken naar verbinding met scholieren – hoe jonger hoe beter – is een zaak voor de hele branche. Ik  zou iedereen met hart voor de elektrotechniek willen oproepen om zich daarvoor in te zetten. het is nodig, want hoe het ook wendt of keert: de uitstroom – onder meer door vergrijzing – moet ook weer worden opgevuld. 

Baan

Onze argumenten zijn daarbij overtuigend: elektrotechniek is een branche waarin je je geen zorgen hoeft te maken over een baan. Die is er gewoon. De keuze voor techniek – voor onsze techniek – is de stap naar een baan. maak die stap voor iedereen mogelijk!

 

 

Reageer op dit artikel