nieuws

Uneto-VNI krijgt nieuwe naam

installatiebranche

Uneto-VNI gaat vanaf 15 januari 2019 verder onder de naam Techniek Nederland. Dat besloot het bestuur van de vereniging 6 september in een speciale vergadering.

Uneto-VNI krijgt nieuwe naam

Volgens  Doekle Terpstra, voorzitter van Uneto-VNI, zal de maatschappelijke relevantie van de installatiesector de komende jaren alleen maar groeien. Terpstra: “Zo’n sector verdient een glasheldere naam met een herkenbare klank. Daarom heten we voortaan Techniek Nederland.”

Energietransitie & Klimaatakkoord

Terpstra: “Onze sector is onmisbaar voor de energietransitie die we in het Klimaatakkoord hebben afgesproken. Maar ook voor het oplossen van andere grote maatschappelijke vraagstukken, zoals langer zelfstandig thuis wonen.”

Techniek Nederland

Techniek Nederland is vanaf 15 januari ook een merknaam die installatiebedrijven gaan gebruiken richting consumenten en zakelijke opdrachtgevers. Terpstra: “Ons profiel wordt duidelijker, zowel naar politiek en overheid als naar de organisaties waarmee we samenwerken.”

Technische experts

De techniekbranche neem een steeds sterkere positie in binnen de gebouwde omgeving, industrie en infratechniek. De naam Techniek Nederland markeert die ontwikkeling, vertelt Doekle Terpstra. “Onze leden zijn technische experts en ontwikkelen zich tot dienstverleners op een breed terrein. Ze plaatsen niet alleen technische systemen, maar voeren ook de regie over complexe technische projecten, van ontwerp en plaatsing tot beheer en onderhoud. Techniek Nederland zal die rol de komende jaren benadrukken en versterken.”

Logo en huisstijl Techniek Nederland

De komende maanden voert Uneto-VNI nog de huidige naam, met Techniek Nederland als toevoeging. In januari 2019 presenteert de vereniging een nieuw logo en een nieuwe huisstijl.

Op Cobouw.nl staat een interview met Doekle Terpstra over de naamswijziging.

Reageer op dit artikel