nieuws

Klimaatinstallaties: waar draait het om?

installatiebranche

Er verandert veel op het gebied van klimaattechniek voor de utiliteitsbouw. Het congres Futureproof Klimaattechniek laat zien waar het bij klimaatinstallaties om gaat draaien.

Klimaatinstallaties: waar draait het om?

De energieprestaties van gebouwen moeten omhoog en de eisen voor luchtkwaliteit worden strenger. Welke rol klimaatinstallaties hierbij kunnen spelen wordt 29 november duidelijk tijdens Futureproof Klimaattechniek.

Koudemiddelen

Ook koudemiddelen komen aan bod. Door de afbouw van HFK*-koudemiddelen is dit een belangrijk onderwerp in de klimaattechniek. Fabrikanten werken aan verlaging van de GWP-waarde (broeikaseffect), zoals met de overstap op R32 en HFO-koudemiddelen. Maar veel van de nieuwe middelen vallen in de A2L klasse van brandbaarheid; oftewel ze zijn licht ontvlambaar. Met extra veiligheidsmaatregelen kunnen ze ook in grote installaties probleemloos worden toegepast

Jaarbeurs MeetUp

Het congres vindt plaats in  Jaarbeurs MeetUp in Utrecht. Het gaat om een initiatief van RCC Koude & Luchtbehandeling en de KNVvK.  Kijk voor meer informatie op de congreswebsite. Abonnees van Installatie Journaal krijgen korting op de toegangsprijs.

*HFK’s zijn de fluorkoolwaterstoffen: een organische verbinding bestaande uit koolstof, waterstof en fluor, die per molecuul maximaal zes koolstofatomen bevat. Deze stoffen versterken het broeikaseffect. Het broeikaseffect van HFK’s is 124 tot 22.800 maal groter dan het broeikaseffect van CO2. Op HFK’s is de Europese F-gassenverordening van toepassing.

Reageer op dit artikel