nieuws

Waarom is een nacalculatie zo belangrijk?

installatiebranche

Het op orde hebben van je administratie geeft je enorm veel inzicht in je bedrijfsvoering. Door je nacalculatie te vergelijken met je voorcalculatie krijg je niet alleen inzicht in de kwaliteiten van je bedrijf maar ook in de kwaliteiten van je personeel.

Waarom is een nacalculatie zo belangrijk?

Het analyseren van je calculaties begint met het voeren van een goede administratie. Hoe kun je bijsturen wanneer het echt nodig is als gebruikte materialen niet op klussen worden geboekt en de uren steevast (te) laat worden geboekt?

Prijsverschillen

In de nacalculatie, kunnen twee verschillen ontstaan: prijsverschillen en efficiencyverschillen. Prijsverschillen ontstaan als je calculatieprijs afwijkt van je uiteindelijke inkoopprijs. Dit risico neemt vooral toe als er veel tijd tussen de uitvoering en de oorspronkelijke offerte zit.  Lees meer over  het belang van een nacalculatie in de blog van Ferdinand Hogenes van Uw Duurzame Installateur.

Lees ook:

Installateur: Ben je te druk? Verhoog je prijs!

Dit zijn de uurtarieven in elektrotechniek in 2018

Hé installateur! Een beetje aardiger mag best!

Reageer op dit artikel