nieuws

Essent zoekt zeker 1.500 monteurs

installatiebranche

De servicebedrijven van Essent hebben in de aankomende drie jaar zeker 1.500 vakmensen nodig. Dit om verduurzamingsmaatregelen te realiseren.

Essent zoekt zeker 1.500 monteurs

Essent merkt dat de vraag naar zonnepanelen, warmtepompen en isolatie toeneemt. Om aan die vraag te voldoen heeft het bedrijf meer vakmensen nodig.

Zonnepanelen & warmtepompen

Volgens onderzoeksbureau GFK kozen in 2018 zo’n 140.000 huishoudens voor zonnepanelen. Bijna 600.000 huishoudens kozen voor (aanvullende) isolerende maatregelen. 66.000 huishoudens gingen voor een warmtepomp. Honderdduizenden huishoudens zeggen te overwegen een van deze producten aan te schaffen.

Meer vakmensen nodig

Sander Leenders, algemeen directeur servicepartnerbedrijven bij Essent: “Door het Klimaatakkoord neemt de vraag naar het verduurzamen van woningen en gebouwen toe. Zonder vakmensen gaat Nederland de doelstelling van 49% CO2 reductie in 2030 niet halen.”

Zij-instromers zijn welkom

De servicepartners van Essent leiden zelf monteurs op en zoeken aansluiting bij opleidingen. Essent geeft aan dat ook zij-instromers en werkzoekenden welkom zijn. Op de website www.energiemonteurs.nl worden sollicitanten direct aan het best passende bedrijf gekoppeld.

Reageer op dit artikel