nieuws

‘Groei voor bijna 12 procent van de installatiebedrijven’

installatiebranche

Bedrijfsinformatiespecialist Graydon voorspelt voor bijna 12 procent van de installatiebedrijven de komende 12 maanden groei.

‘Groei voor bijna 12 procent van de installatiebedrijven’

De verwachte groei (4,6 procent) ligt iets hoger dan voor het gemiddelde Nederlandse bedrijfsleven (4,3 procent). Dat staat in de jongste ‘Graydon Insights’-sectoranalyse over de installatiebranche.

484 nieuwe installatiebedrijven

Volgens Graydon startten er vorig jaar 484 nieuwe installatiebedrijven gestart. Dit is meer dan in 2017. Het aantal faillissementen en opheffingen nam in 2018 af. “Het komt er op neer dat de sector in 2018 met 322 bedrijven groeide”, aldus Jeroen Melkert, sectorexpert bij Graydon. Volgens Graydon wordt de groei van de installatiebranche gestuwd door de groei in de woning- en utiliteitsbouw. Ook ontwikkelingen als big data, internet of things en cybersecurity spelen en rol.

Vraag naar complexere installaties

Melkert: “Daardoor is er vraag naar steeds meer en complexere technische installaties. Maar deze ontwikkelingen zorgen tegelijkertijd voor de nodige uitdagingen. Zo is er een grote vraag naar nieuw personeel terwijl de sector ook kampt met vergrijzing en een beperkte instroom van nieuwe medewerkers.”

Groei in Flevoland

Toch voorspelt Graydon een sterkere groei in het balanstotaal van de installatiebranche dan voor het gemiddelde Nederlandse bedrijfsleven. De groei wordt vooral verwacht in de provincies Flevoland (+6,3 procent groei), Friesland en Zuid-Holland (beide +5,2 procent).

Leestips:

Aantal installatiebedrijven groeit weer

Aantal techniekstudenten groeit langzaam

 

Reageer op dit artikel