nieuws

Hoe maak je als installateur snel meer geld vrij?

installatiebranche

Volgens Vanthul adviseurs – fiscalisten – accountants zijn er voor ondernemers in de installatiebranche meerdere manieren om snel geld vrij te maken.

Hoe maak je als installateur snel meer geld vrij?

In deze gratis whitepaper  vertelt Vanthul hoe installateurs meer financiële vrijheid kunnen krijgen. De familieonderneming geeft onder andere tips hoe je snel meer geld vrij kunt maken.

Tip 1. Laat klanten vooruit betalen

Nog steeds zijn er installateurs die 100% van hun omzet achteraf factureren. Beter is om 100% van de omzet te factureren bij aanvaarding van de offerte. Waarom niet? Als ondernemer bepaal jij de voorwaarden waarop je zaken doet. Bang om werk te verliezen? Zorg ervoor dat je zoveel toegevoegde waarde levert, dat niemand kan tippen aan jouw kennis, serviceniveau, ervaring, planning en kwaliteit. Bovendien zet een klant je écht niet zomaar aan de kant.

Tip 2. Geef klanten meerdere betaalopties

Nagenoeg alle transacties gaan op basis van factuur: je stuurt een factuur en de klant betaalt deze na 15 – 30 – 45 dagen. Waarom geef je de klant niet de luxe van automatisch incasso? Dan hoeft hij niet de moeite te nemen om in te loggen op de bank. Of beter nog: laat klanten pinnen, of per creditcard betalen via een betaalservice. Steeds meer bedrijven zien de voordelen van bijvoorbeeld ‘Tikkie – zakelijk’: Optimaal gemak voor je klant en jij hebt sneller je geld binnen.

Meer tips voor het snel vrijmaken van meer geld staan in de gratis whitepaper van Vanthul.

Reageer op dit artikel