nieuws

Feenstra-monteurs met elektrische bakfiets naar klant

installatiebranche

In Amsterdam fietsen sinds kort de eerste Feenstra-monteurs op elektrische bakfietsen van klant naar klant. Dit na een eerdere proef in de gemeente Utrecht.

Feenstra-monteurs met elektrische bakfiets naar klant

“Maar liefst 80% van de CO2 die we als bedrijf uitstoten, is afkomstig van ons wagenpark.” Dit zegt Arian Lodder, operationeel directeur bij Feenstra. “Dit is voor ons reden om te kijken hoe we deze uitstoot snel kunnen verminderen. Op dit moment onderzoeken wij nog welk soort bakfiets het beste past bij het soort werk dat een specifieke monteur uitvoert. Het spreekt voor zich dat een installatiemonteur andere behoeften heeft dan een servicemonteur of een monteur beveiliging.”

DOCKR

Feenstra kan dit onderzoeken dankzij de samenwerking met DOCKR. Dit bedrijf levert verschillende soorten elektrisch vervoer: van een kleine bakfiets tot een TukTuk. ’s Nachts worden de fietsen automatisch bevoorraad op de plek waar ze staan. De monteur kan dan de volgende ochtend snel en met de juiste materialen op pad. Lodder: “De komende maanden leggen we de verschillende ervaringen naast elkaar en kijken we wat voor ons het ideale vervoermiddel in steden is.”

Lees ook:

Reageer op dit artikel