partner nieuws

Isolatieweerstandtester met hoge testspanning

installatiebranche

EURO-INDEX introduceert met de ELEKTRO LIJN HT7052 een isolatieweerstandtester voor industriële en infrastructurele toepassingen.

Het toestel voert isolatieweerstandtesten uit met een testspanning van 500 V tot 10.000 V (10 kV) in stappen van 25 V en biedt een meetbereik tot 10 TeraOhm. Voor de veiligheid van de gebruiker en het toestel wordt het testobject na een test automatisch ontladen.

De HT7052 is voorzien van een programmeerbare timer en biedt verschillende diagnostische functies, waaronder Polarisatie Index (PI), Diëlektrische Absorptie Ratio (DAR) en Diëlektrische Ontlading (DD). Met deze functies kan de conditie van elektrische isolatie nauwkeurig worden bepaald en kan een voorspelling worden gedaan over hoe lang het materiaal nog mee kan voordat het vervangen dient te worden.

Andere meetfuncties zijn spanningsmeting tot 600 V en capaciteitsmeting. De behuizing van het de ELEKTRO LIJN HT7052 bestaat uit een stevige kunststof draagkoffer die bestand is tegen invloeden in het veld. Het toestel is voorzien van een interne oplaadbare accu met een lange gebruiksduur. Meetresultaten kunnen worden vastgelegd in het interne geheugen. Via de USB of RS-232 uitgangen kan de opgeslagen informatie naar een PC worden getransporteerd voor analyse en rapportage.

 

Reageer op dit artikel