partner nieuws

Premier Rutte bijgepraat over zorginnovatie en Vitaal Thuis

installatiebranche

“Nederland staat wereldwijd bekend om de manier waarop wordt omgegaan met vergrijzing. Dat gaat niet alleen over ons pensioenstelsel, maar ook over langer thuis wonen en de kwaliteit van zorg en leven.” Dat zei premier Mark Rutte bij zijn bezoek aan het Expertisecentrum Gezondheidszorg en Technologie van Fontys Hogescholen in Eindhoven. Daar werd hij bijgepraat over de innige samenwerking tussen hoger onderwijs, zorg en bedrijfsleven. Eric Hamers van Stichting KIEN kreeg de kans de premier te vertellen over het Vitaal Thuis-programma.


Het gebeurt niet vaak dat de minister-president een bezoek brengt aan een hogeschool. Mark Rutte ging echter graag in op de uitnodiging van Brabantse EZ-gedeputeerde Bert Pauli om Fontys Hogeschool te bezoeken en een kijkje te nemen bij het nieuwe Expertisecentrum Gezondheidszorg en Technologie (EGT). Dit centrum is opgericht om de zorgpraktijk en de technologische mogelijkheden beter met elkaar te verbinden. Een bijzonder project van Fontys EGT is het Verpleeghuis van de Toekomst: een demonstratie-verpleeghuis waar innovatieve technologie bewoners meer comfort, veiligheid en zelfstandigheid oplevert en verplegers en verzorgenden helpt bij hun werk.

Verbinding tussen onderwijs, zorg en bedrijfsleven

Juist de verbinding tussen hoger onderwijs, zorg en bedrijfsleven maakt EGT bijzonder. Alledrie waren dan ook vertegenwoordigd bij het gesprek met premier Rutte. Eric Hamers, directeur van Actiaal en bij Stichting KIEN gangmaker van het Vitaal Thuis-programma, was een van de twee ondernemers die mochten aanschuiven. Eric vertelde aan Rutte over het Vitaal Thuis-programma en over de noodzaak van een goede basisinfrastructuur om de waarde van innovatieve technologie in woonzorgprojecten ten volle te kunnen benutten.

‘Nog veel mooi werk te verrichten’

Rutte toonde zich enthousiast over alle bedrijvigheid en ontwikkelingen. Er is volgens hem nog veel mooi werk te verrichten in zorginnovatie. Hij wenste alle betrokkenen daar veel succes mee. Het was een bijzondere bijeenkomst en voor Stichting KIEN en de andere partijen een prachtige gelegenheid om de premier persoonlijk te informeren over zorginnovatie in de praktijk.

Tweets:

“Er is veel mooi werk te verrichten in zorginnovatie”: @MinPres Rutte bij Fontys. KIEN informeerde hem oa over #VitaalThuis

Dank aan @MinPres Rutte en @BertPauli voor enthousiasme over zorginnovatie. KIEN is graag betrokken bij mooie ontwikkelingen #FontysEGT

Juist de verbinding tussen hoger onderwijs, zorg en bedrijfsleven maakt #FontysEGT bijzonder. Mooie bijeenkomst Eindhoven met @MinPres Rutte

KIEN meets @MinPres Rutte bij #FontysEGT: bijeenkomst over langer zelfstandig thuis wonen en zorginnovatie

Reageer op dit artikel