partner nieuws

TVVL en KIEN organiseren workshop over smart buildings tijdens Smart Grid Event

installatiebranche

Op 3 en 4 juni aanstaande wordt in Brussel het Smart Grid Event 2015 gehouden. Epko Horstman (BSRi) verzorgt namens KIEN en vereniging TVVL de smart grid workshop ‘Smart buildings: end users are key players.’

Voorbeelden van andere thema’s die tijdens dit internationale evenement de revue passeren, zijn: self restoring grids, big data, security en elektrisch vervoer en de rol van gasnetten in de toekomst. Deze onderwerpen zullen worden belicht door sprekers uit onder andere de USA, Australië, Egypte, Nederland, België, Frankrijk en Spanje. De sprekers zijn werkzaam bij bijvoorbeeld ERDF, Stedin, Google, Siemens, ETP Smart Grids en Helwan University.

Smart grids vertegenwoordigen een maatschappelijk belang en zijn een cruciaal onderdeel in het streven om onze toekomstige energiesystemen stabiel te houden. Stichting KIEN zet met het concrete aanjaagprogramma 0-energie in op de bottom-up benadering. Hierbij zijn eindgebruikers de belangrijkste schakel, waarbij eerst wordt ingezet op decentrale energieopwekking en peakshifting. Vervolgens de volgende stap gezet: slim schakelen en energiebuffering. TVVL kennisprogramma’s zoals micro-nano grids, slimme gebouwen en decentrale energieopslag sluiten hier naadloos op aan. Ook zal dit programma werkgelegenheid kunnen opleveren voor de installatiebedrijven die deze kansen oppakken. Stichting KIEN deelt haar kennis en ervaringen proactief om de elektrotechnische installatiesector aan te jagen.

Organisatie KRADO Events is er trots op enkele van de knapste koppen uit de energie-industrie wereldwijd te mogen verwelkomen. Zij zullen hun ervaringen delen in de Conference Room. Door nieuwe ideeën en producten te presenteren in de parallelsessies in het Innovation Lab zullen de bezoekers geïnspireerd raken. De workshop ‘Smart buildings: end users are key players’ laat zien waar wij als Nederlandse installatiebranche voor staan, aangevuld met concrete succesvolle voorbeeldprojecten. Waarbij eenvoudige maar ook complexe gebouwen intelligent gestuurd worden op €/Gj, of gemeenten die naar een 0-energie-omgeving gaan. TVVL en stichting KIEN geven gezamenlijk de gebouwgebonden installaties de aandacht die ze verdienen. Laat je verrassen!

Heb je interesse in de internationale ontwikkelingen en lessons learned op het gebied van smart grids? Kom dan naar het internationale Smart Grid Event 2015! Dit evenement vindt plaats op 3 en 4 juni aanstaande in Brussel. Er worden interessante workshops, demonstaties en lezingen verzorgd over onder andere het afstemmen van vraag en aanbod van energie in de bebouwde omgeving.

Inschrijven is vanaf nu mogelijk: surf naar de webpagina voor meer informatie. We hopen je in Brussel te ontmoeten!

Reageer op dit artikel